اصول نور پردازی در بخش های داخلی منزل – بخش دوم

پذیرایی

در سه کنج از چهار گوشه پذیرایی منبع نور قرار دهید، به گونه ای که یکی از چراغ ها بر روی یک شیء خاص متمرکز شود برای مثال عنصر دکوراتیو، تابلو و یک صندلی متمایز با طرحی خاص

چراغ های رومیزی و آباژورهای پایه بلند را در ترکیب با هم به کار ببرید به این صورت که هم به سمت پایین و کف نور بتابد و هم رو به بالا و سقف . همچنین بهتر است امکان مطالعه در بیشتر از صندلی ها وجود داشته باشد.

ناهار خوری

برای دعوت کنندگی بیشتر مهمان ها می بایست میز ناهارخوری روشن ترین نقطه در فضای غذاخوری باشد به این منظور می توان از یک لوستر یا آویز با لامپی با توان کل ۱۰۰ وات استفاده کرد. برای قسمتهای دیگر اتاق نورهای غیرمستقیم بهترین گزینه می باشد.

آشپزخانه

آویزهای با قابلیت تنظیم ارتفاع در هنگام آشپزی و همچنین هالوژنهای با درجه روشنایی کمتر برای پیشخوان های کابینت مناسب این فضا است.

اتاق خواب

برای رسیدن به فضای گرم و صمیمی بهتر است یک آباژور یا چراغ مطالعه در کنار تخت قرار گیرد اما توجه داشته باشید که نور آن به طور مستقیم به سمت تخت نتابد. چنانچه از چراغ های ریلی یا ال ای دی سقفی استفاده می کنید ، زاویه آن را به سمت محل تعویض لباس یا محل آماده شدن و آرایش ، بچرخانید.

دسته بندی چراغ ها برای نور پردازی در بخش های داخلی منزل

چراغ های سقفی

همانطور که از اسم آن پیداست این چراغ ها به سقف متصل می شوند و به کل اتاق روشنایی می دهند، به همین دلیل برای سرویس بهداشتی و آشپزخانه مناسب اند اما با نور مستقیمی که دارند استفاده از آنها در سایر فضا ها آزاردهنده است.

چراغ های نیمه سقفی

کمی پایین تر از سقف قرار می گیرد (حدود ۳۰ سانتی متر) . از لحاظ ظاهری زرق و برق آویز ها را داشته و دارای جذابیت بیشتری نسبت به چراغ های سقفی هستند.

آویز ها

عموما هر نوع چراغی که با زنجیر یا ریسمان در فاصله ای نسبت به سقف آویزان می شود در این دسته قرار می گیرد از جمله لوسترها. برای روشنایی در بالای میز ها یا کانتر و اتاق هایی که سقفی به بلندی ۲٫۸ متر یا بیشتر دارند، کاربردی است .

برای بدست آوردن اندازه مناسب این چراغ ها طول و عرض اتاق را به واحد فوت (۱فوت = ۱۲ اینچ = نیم متر) با هم جمع کرده ، عدد بدست آمده قطر چراغ به اینچ می باشد .بعنوان مثال برای اتاقی به طول و عرض ۴و ۳ متر چراغی با قطر ۶۰ سانتی متر مناسب است .

چراغ های هالوژنی و ال ای دی سقفی

در سقف جاسازی شده و ایده آل برای فضاهای باز با سقف کوتاه می باشد . نوع گردان آن را می توان طوری تنظیم کرد که بر روی نقطه خاص متمرکز شود.

استفاده از چراغ های هالوژن و ال ای دی در نورپردازی پذیرایی

چراغ های ریلی

به دو شکل قابل تنظیم هستند ، به این صورت که ابتدا هر کدام از چراغ ها بر روی ریل حرکت می کنند و شما می توانید آنها در جایی که مدنظر دارید قرار دهید سپس زاویه آن را به سمتی که به یک نقطه خاص مانند اشیاء هنری بتابد تغییر دهید. برای فضاهای کوچک انتخاب خوبی بوده و میتوان آن را با برخی وسایل فلزی اتاق هماهنگ کرد. برای تکمیل اطلاعاتتان در این بخش، حتما مطلب آشنایی با انواع تجهیزات نوری را که در آن به تفصیل در مورد انواع چراغ نوشته ایم را مطالعه کنید.

چراغ های کنار تخت ( آباژور ها )

هنگامی که شخص روی تخت نشسته و برای مطالعه خم میشود انتهای آباژور باید زیر خط دید فرد قرار گیرد یا اینکه در ارتفاعی حدود ۴۵ تا ۴۵ سانتیمتر از تشک باشد به عبارتی دیگر چراغی با ارتفاع کلی ۶۵ تا ۷۰ سانتیمتر مناسب است.

آویز آشپزخانه

این آویز ها باید در ارتفاعی بالاتر از بلند قد ترین فرد خانواده نسبت به زمین قرار گیرد تا مخل دید و رفت و آمد افراد نباشد . بهتر است چراغ ۹۰ تا ۱۲۰ سانتی متر بالاتر از پیشخوان باشد. اگر قصد دارید ردیفی از چراغ در بالای میز یا کانتر نصب کنید آنها را به اینگونه قرار داده که اولین و آخرین چراغ ۳۰ تا ۳۵ سانتیمتر از ابتدا و انتهای پیشخوان یا میز فاصله داشته باشد سپس باقی چراغها را بین آن دو و در فواصل مساوی قرار دهید.

آویز ناهارخوری

آویزی با قطر یک دوم تا چهارم پهنای میز ناهار خوری که در ارتفاع ۹۰ تا ۱۲۰ متر بالاتر از سطح زمین قرار میگیرد مناسب است چنانچه قطر چراغ بیشتر از حالت ذکر شده باشد بر روی میز سایه می اندازد که امری آزاردهنده است.

امیدواریم در این مطلب کوتاه، اطلاعات مناسبی در خصوص نورپردازی به شما ارائه کرده باشیم، اگر فکر می کنید همچنان سوالی دارید و بخشی از سوالاتتان بدون پاسخ مانده، حتما از طریق بخش گفتگو در پایین، سوالتان را با ما در میان بگذارید.

کلیدواژه : نورپردازی داخلی
ارسال دیدگاه